6 goede voornemens om jouw huid te doen stralen in 2022!

Het is weer zover, een nieuw jaar is gestart en de goede voornemens vliegen ons rond de oren. Ben je niet zo’n fan van goede voornemens? Het is nochtans geen slecht idee om voor jezelf enkele doelen te stellen die je dit jaar wil behalen. Geen paniek, het hoeft niet altijd sport of werk gerelateerd te zijn 😉 . Streef naar een stralende en gezonde huid met deze 6 goede voornemens op vlak van huidverzorging!

1. Nooit meer gaan slapen met make-up

Geef toe, we hebben het allemaal al wel eens gedaan. Thuiskomen na een lange avond en onmiddellijk in je bed ploffen met de gedachte dat je die make-up er morgen wel afhaalt… Het lijkt een goed idee op het moment zelf, maar in je bed kruipen met een laag make-up op je gezicht is zowat de grootste fout die je kunt maken op vlak van huidverzorging. Vermijd die mascara- en foundationvlekken op je kussen, maar vooral: draag zorg voor je huid!

’s Nachts is het moment waarop je huid zichzelf herstelt en vernieuwt. Indien je je make-up laat zitten, is dat moeilijker. De kans is groter dat poriën verstopt raken, wat resulteert in irritaties zoals vlekjes en puistjes. Ook mascara kan een grote boosdoener zijn, de fragiele haartjes breken sneller af en het kan je ogen ook serieus gaan irriteren. Omdat je ’s nachts minder knippert, kunnen bacteriën makkelijk in je ogen achterblijven. Conclusie: verwijder die make-up, ook al is het met ferme tegenzin! Je zal jezelf achteraf zo dankbaar zijn. En eerlijk, het is toch veel aangenamer om met een frisgewassen gezicht in bed te kruipen?

2. Dagelijks je huid reinigen, ook al draag je geen make-up

Als je bij het vorige puntje dacht er gemakkelijk vanaf te komen omdat je toch geen make-up draagt, dan hebben we slecht nieuws voor jou 😉 . Je huid reinigen, ook al draag je geen make-up, is dé belangrijkste beautytip die we kunnen meegeven. Het is de basis voor een gezonde, egale huid en je hebt dit volledig zelf in de hand.

Reinigen doe je twee keer per dag: elke avond voor je gaat slapen en ’s morgens als je opstaat. Reinig je huid met lauwwarm water en een reinigingsproduct zoals de Foam Cleanser of de Cream Cleanser van Organicspa. Omdat de huid ’s nachts afvalstoffen en talg afscheidt, is het nodig om die in de ochtend te verwijderen. ’s Avonds is het belangrijk omdat jouw huid gedurende de dag in aanraking komt met allerlei vervuilende stoffen, denk bijvoorbeeld aan fijn stof dat in de lucht hangt. Door de huid ’s avonds goed te reinigen werken ook de hydraterende producten die je na reiniging aanbrengt veel beter.

3. Alleen nog maar niet-toxische producten gebruiken

Heb jij een kast vol beautyproducten en zijn de eerste twee goede voornemens voor jou vanzelfsprekend? Goed zo! Maar heb je de ingrediëntenlijst van al jouw producten al eens bekeken? Heel erg veel verzorgingsproducten bevatten jammer genoeg schadelijke stoffen die jouw huid en lichaam meer kwaad doen dan goed.

Producten die uitpakken met zinnetjes als ‘cleanse and clear’ of ‘soothe and soften’ zijn in de realiteit vaak de boosdoeners. Ze verwijderen natuurlijke oliën en veroorzaken eczeem en andere onzuiverheden door chemicaliën die de huid binnendringen. Parabenen, PEG’s, Sodium Laureth Sulfate (SLS) en propyleenglycol zijn slechts enkele bekende voorbeelden die door miljardenbedrijven gelabeld worden als ‘verjongend’ en ‘diep reinigend’.

Natuurlijke en biologische producten zijn zonder enige twijfel de enige oplossing als je op zoek bent naar huidverzorging die jouw huid écht voedt en beschermt. Wij kiezen vol overtuiging voor 100% natuurlijke producten van Organicspa die doen wat ze moeten doen: de huid verzorgen zonder jouw lichaam schade toe te brengen. Ook make-up kan heel wat schadelijke stoffen bevatten. Ons natuurlijk alternatief is uiteraard de minerale make-up van Studio Mino.

4. Meer water drinken

Je hebt het hoogstwaarschijnlijk al tachtigmiljoen keer mogen aanhoren, maar we kunnen hier echt niet omheen. Water drinken is belangrijk! Het is, na zuurstof, één van de belangrijkste stoffen in ons lichaam en vervult dagelijks een heleboel belangrijke rollen. Eén van die belangrijke rollen is dat het je huid intern hydrateert. Als je dagelijks zo’n 1,5 tot 2 liter water drinkt, zorg je ervoor dat je huid niet dof wordt en dat ze elastisch blijft. Door voldoende water te drinken creëer je een strakkere en stevigere huid! Ook niet onbelangrijk: water speelt een grote rol bij de zuivering van het lichaam. Onze nieren hebben veel vocht nodig om afvalstoffen af te kunnen voeren.

5. Gezonder proberen eten

Jarenlang werd ontkend dat er een relatie is tussen voeding en de huid. Ondertussen weten we gelukkig wel beter! Studie na studie laat zien dat de huid wel degelijk beïnvloed wordt door wat we eten. Stoffen die in het lichaam verwerkt worden, bewandelen het zogenaamde metabool reactiepad: een aaneenschakeling van chemische reacties die tot een bepaald eindresultaat leiden. Voor een gezond en stralend uiterlijk is het belangrijk dat de stappen op dit pad goed doorlopen worden. Dit wordt gerealiseerd door het eten van de juiste voedingsmiddelen en vitamines.

Groenten bevatten vaak de juiste vitamines om de huid te voeden, door het eten van wortels bijvoorbeeld maakt je huid vitamine A aan, dit zorgt ervoor dat de huid langer jong blijft. Ook omega-3 vetzuren kunnen bijdragen aan een mooie huid, die hebben namelijk een positieve invloed op eczeem en allergieën. Omega-3 vind je voornamelijk terug in vette vis, zoals zalm.

Wat je beter niet (te vaak) eet: gefrituurd eten. De geoxideerde vetten kunnen vroegtijdige veroudering van je huid veroorzaken. Doordat je lichaam moeite heeft om dergelijke vetten te verwerken, wordt je bloeddoorstroming en stofwisseling vertraagd. Dit vermindert de aanmaak van collageen en elastine stoffen, waardoor je huid ouder gaat ogen. Elke week vis op het menu en dagelijks een grote portie groenten? Check! 😉

6. Frequenter een schoonheidsspecialiste bezoeken

Als er iemand is die weet wat goed is voor je huid, dan is het wel de schoonheidsspecialiste. Zij kan vaak de aanleiding van een probleem vinden en op die manier ook de juiste oplossing aanreiken. Veel huidproblemen vergen nu eenmaal tijd om te verdwijnen, daarvoor is een plan van aanpak nodig. De schoonheidsspecialiste analyseert je huid, huidtype en je huidproblemen en bespreekt samen met jou de mogelijkheden om jouw huid te verbeteren. Ze zal meerdere behandelingen inplannen en je advies geven om thuis stap voor stap je huid weer in een goede conditie te krijgen. Ook kan ze onzuiverheden die dieper in de huid zitten aanpakken en ze ziet dingen die jij niet ziet. Denk aan het risico op bepaalde huidproblemen of ziektes.

Bovendien zijn de producten die zij gebruikt veel geconcentreerder dan de producten die je thuis gebruikt. Om een voorbeeld te geven: de maskers van Organicspa die enkel gebruikt worden door professionals, hebben een nog doeltreffendere werking omdat ze veel meer actieve ingrediënten bevatten. Daardoor krijgt je huid een echte boost! De combinatie van af en toe een bezoek brengen aan de schoonheidsspecialiste en zelf dagelijks zorg dragen voor jouw huid is ideaal.

Let’s go!

Zo, dat waren al onze goede voornemens voor 2022! Zoals je wel gemerkt hebt komt een mooie huid er niet vanzelf. Het hangt af van verschillende factoren en kost wat tijd, maar iedereen kan het realiseren met enige structuur en volharding! Ben je klaar om jouw huid te doen stralen? Begin vandaag nog. Ready, set, go!

Heb je interesse in de producten van Studio Mino of Organicspa? Bekijk zeker mijn webshop of plan zelf je afspraak in voor een behandeling.

Scroll naar boven