Huidverzorging van de supermarkt – Wat zijn de risico’s?

Wat neem jij allemaal mee naar huis na een bezoekje aan de supermarkt? Eten voor de hele week, enkele willekeurige spullen, misschien zelfs je huidverzorging? Dagcrème, reinigingsproducten voor het gelaat, een lippenbalsem? Dan heb ik slecht nieuws voor jou. Want ondanks dat het zo gemakkelijk is om snel een potje dagcrème mee te grabbelen terwijl je inkopen doet, zijn de producten die je vindt in de supermarkt niet de oplossing voor huidproblemen.

Integendeel, als je de ingrediëntenlijst van huidverzorgingsproducten uit de supermarkt eens nader bekijkt, zal je zien dat er niet veel huidverbeterende ingrediënten aan te pas komen. Producten die uitpakken met zinnetjes als ‘cleanse and clear’ of ‘soothe and soften’ zijn in de realiteit vaak de boosdoeners. Ze verwijderen natuurlijke oliën en veroorzaken eczeem en andere onzuiverheden door chemicaliën die de huid binnendringen.

Weet wat je smeert

Jammer genoeg beseffen weinig mensen hoe ernstig onze huid wordt aangetast door deze giftige producten, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant! Besef dat 60% van alle stoffen die je op je huid smeert, terechtkomen in je lichaam. Ook de slechte stoffen dus.

Parabenen, PEG’s, Sodium Laureth Sulfate (SLS) en propyleenglycol zijn slechts enkele bekende voorbeelden die door miljardenbedrijven gelabeld worden als ‘verjongend’ en ‘diep reinigend’.

Het is choquerend als je beseft dat phtalaten gelinkt worden aan endometriose, vroege puberteit bij meisjes, orgaanafwijkingen en verminderde vruchtbaarheid bij mannen. Dit maakt duidelijk dat supermarktproducten – vooral cosmetica – niet enkel een probleem vormt voor vrouwen. Deodorants, scheercrèmes, parfum, reinigingsmiddelen en andere producten gebruikt door mannen, zijn net zo kankerverwekkend als de producten die gericht zijn op vrouwen. Het is nooit te laat om de switch te maken naar een product die de gezondheid van onze huid en ons lichaam als een prioriteit ziet. Een product dat écht streeft naar wat te lezen is op de verpakking.

Kies wijs!

Natuurlijke en biologische producten zijn zonder enige twijfel de enige oplossing als je op zoek bent naar huidverzorging die jouw huid voedt en beschermt. Supermarktproducten zullen nooit in staat zijn om zich als een écht huidverzorgingsmiddel te profileren als het product ingrediënten blijft bevatten waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het kanker en orgaanstoornissen veroorzaakt. Natuurlijke en biologische producten zullen irritaties, droge plekken en uitslag op de huid oplossen en voorkomen, in plaats van ze te veroorzaken.

Daarom kies ik ook heel bewust voor de 100 % natuurlijke producten OrganicSpa en Studio Mino!

Bron: Barbara Vandenbunder, Studio Puur

Scroll naar boven