Tijd nemen voor ontspanning om je batterijen weer op te laden en stress tegen te gaan

Herken je het gevoel dat je altijd bezig bent, van hier naar daar rent maar toch steeds achter de feiten aan holt? Dat je hierdoor vaak stress ervaart en je jezelf niet meer kan ontspannen?

Dan wordt het tijd om wat meer aandacht aan jezelf te besteden!

Wanneer je wekelijks wat tijd vrijmaakt voor jezelf zal je merken dat je hier energie zal uithalen waardoor je batterijen weer opgeladen zullen worden. Hierdoor zal je opnieuw efficiënter kunnen werken en productiever zijn. Dus door regelmatig wat tijd vrij te maken voor ontspanning zal je op termijn extra tijd winnen omdat je na een ontspanningsmoment opnieuw efficiënter kan werken en productiever bent.

Waarom zou je trouwens alleen maar hard werken en steeds doen wat anderen willen? Het kan zeker ook anders!
Door op regelmatige basis voor jezelf te kiezen ga je na een tijdje ook vaker voor jezelf durven kiezen omdat je zal ervaren dat dit je echt deugd doet en je hierdoor gelukkiger en vooral meer ontspannen in het leven staat.

Graag deel ik hieronder enkele tips met mogelijkheden om tijd voor jezelf vrij te maken.

Maak eens een wandeling in de natuur

Maak regelmatig eens een half uurtje of een uurtje vrij in je agenda om een wandeling in de natuur te maken. Neem jezelf voor om bewust te genieten van deze wandeling en verplicht jezelf om even niet aan het werk, het huishouden of de kinderen te denken.

Je hoeft niet ver weg te gaan om te gaan wandelen. Verken de omgeving in je buurt en plan zelf je wandeling via het wandelknooppuntennetwerk.

Geniet van een streepje muziek

Je kan op elk moment van de dag, zelfs op je werk, een momentje inplannen dat je je hoofd helemaal leegmaakt door even te genieten van wat muziek.

Je kan dit tegenwoordig heel gemakkelijk via je gsm met bijvoorbeeld de app spotify. Daar kan je zelf een lijst met jouw favoriete muziek aanmaken of een lijst zoeken die bij je past.

Ontdek hier van welke muziek ik tot rust kom.

Ademhalingsoefeningen

Heb je regelmatig last van stress? Dan gaat dit uiteindelijk ten koste gaan van je gezondheid.
Het is dus handig dat je op een snelle manier terug kan ontspannen. Dit kan met een heel simpele ademhalingsoefening die je overal kan toepassen (op het werk, in de zetel, in bad,…).

“DE 4-7-8 ADEMHALING”

  • Adem 4 seconden rustig en diep via je neus in
  • Hou die adem 7 seconden lang vast
  • Adem 8 seconden lang via je mond weer uit
  • Alleen maar even ademen. Simpeler kan niet.

Pas deze ademhalingsoefening toe telkens wanneer je spanning, zenuwen of stress voelt of voelt aankomen. Dit bespaart je een hoop gezondheidsproblemen, werkvertraging én piekertijd. Gewoon even 4-7-8-ademen.

Extra tip: deze ademhalingsoefening werkt ook perfect wanneer je moeite hebt met in slaap vallen.

Een me-time momentje in je badkamer

Voeg een extra zen momentje toe aan je badkamermoment

Neem een ontspannen bad en leg een verzorgend masker op je gezicht. Het maskertje moet 15 minuten inwerken en tijdens dat momentje word je even verplicht om niets te doen en zalig te genieten. En je huid voelt hersteld en gevoed na dit masker. Een dubbele win-win dus: je bent helemaal ontspannen en je huid voelt zijdezacht aan.

Ik kies zelf steevast voor de 100 % natuurlijke maskers van OrganicSpa, aangepast aan mijn huidtype:

Clay mask

Dit is een ultiem reinigend masker dat onzuiverheden aan de huid onttrekt en de celvernieuwing stimuleert. Het voorkomt verstopte poriën en heelt en kalmeert de geïrriteerde huid.

Een intensief behandelend masker dat onzuiverheden en overtollig talg onttrekt aan het huidoppervlak en celvernieuwing stimuleert. Ontworpen om verstopte poriën te voorkomen terwijl het de geïrriteerde huid heelt en kalmeert.

Geschikt voor vette, gemengde en normale huid

Gel mask

Dit is een intensief hydraterend masker dat de gestresseerde en vermoeide huid versterkt. Het is ontworpen om de huid diep te reinigen en haar terug aan te vullen met vocht terwijl de huid stevig en verfrist aanvoelt.

Geschikt voor normale, droge en gevoelige huid

Cream mask

Dit rijke masker voedt en hydrateert de dorstige, droge en gedehydrateerde huid op een intensieve manier. De zachte, crèmige textuur met biologische karitéboter en cacoaboter helpt roodheid te verminderen, verhoogt het vochtgehalte van de huid en doet ze stralen.

Geschikt voor normale, droge en gevoelige huid

Een ultiem ontspanningsmomentje bij je schoonheidsspecialiste

Wil je je eens volledig kunnen ontspannen zonder er zelf iets voor te doen? Boek dan eens een afspraak voor een gelaatsverzorging, massage of een andere ontspannende behandeling bij een schoonheidsspecialiste en laat je eens verwennen.

Check hier alle ontspannende behandelingen.

Ontspannen samen met vriendinnen

Wil je je graag eens ontspannen samen met je vriendinnen en ondertussen ook nog iets bijleren? Dan is een workshop make-up of een workshop gelaatsverzorging misschien wel iets voor jou.

Tijdens een workshop leer je in een ontspannen sfeer samen met je vriendinnen hoe je juist te werk gaat om de perfecte skincare routine te creëren die helemaal bij je huid past. Of hoe je een leuke make-up met weinig moeite bij jezelf kan aanbrengen.

Reserveer hier je plekje voor een workshop of neem contact met me op via mail.

Tot slot nog de ultieme en belangrijkste tip!

Plan je me-time momentjes op voorhand in en blokkeer deze ook effectief in je agenda. Uit ervaring weet ik dat als je dit niet doet je altijd wel een excuus vindt om je me-time momentje uit te stellen. En zoals het spreekwoord zegt: van uitstel komt afstel!

Dus… neem snel je agenda erbij en plan alvast je eerste me-time momentje in.

Veel succes!

Scroll naar boven