De beste natuurlijke zonnecrèmes voor een optimale bescherming

Wanneer je de ingrediëntenlijst van je favoriete zonneproducten bekijkt, word je er niet veel wijzer van. Een ellenlange opsomming van zoveel ingrediënten, waarvan je 99% waarschijnlijk niet kent. Bo-té to the rescue! Wij vertellen je graag waar je best op let bij de keuze van je zonbescherming, zodat je veilig van de zon kan genieten. Dit kunnen we je al verklappen: natuurlijke zonnecrème, dat is de enige gezonde keuze.

Zonnecrème smeren, waarom is het belangrijk?
Vooraleer we het hebben over de samenstelling van je zonnecrème, is het belangrijk om te weten waarom zonbescherming zo belangrijk is.

De zon is de voornaamste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering. Je huid wordt er niet alleen ouder van, maar het risico op huidkanker wordt veel groter als je vaak onbeschermd in de zon vertoeft. Ieder jaar krijgen zo’n 46.000 Belgen de diagnose van huidkanker, en dat aantal neemt razendsnel toe. Smeren, smeren en nog eens smeren dus!

Enkel in de zomer zonnecrème smeren, dat volstaat trouwens niet. Er is altijd UV-straling aanwezig. Terwijl de intensiteit van UVB-stralen veel krachtiger is in de zomer, word je heel het jaar door blootgesteld aan UVA. Het is dit type straling dat verantwoordelijk is voor huidveroudering.

“Preventief beschermen is beter dan herstellen. Eens de schade er is, herstellen beschadigde huidcellen niet meer.”

De keuze van je natuurlijke zonnecrème

1. Fysische of chemische zonnefilters, wat kies je best?

Er zijn zoveel verschillende merken en producten, dat je dikwijls door de bomen het bos niet meer ziet. Kijk bij je keuze naar het type zonnefilter. Dit zijn de ingrediënten die jouw huid beschermen tegen UV-stralen.

Er bestaan twee soorten zonnefilters: fysisch en chemisch. Het verschil zit in de werking:

Een chemische filter wordt door de huid geabsorbeerd, het trekt dus in jouw huid om daar de UV-straling onschadelijk te maken.
Een fysische of minerale filter vormt een laagje op je huid, en weerkaatst daar de UV-stralen. Aangezien minerale filters niet in je huid trekken, is de kans op irritatie een stuk kleiner, waardoor deze zonnefilter ideaal is voor mensen met een gevoelige huid.
Bij Bo-té kiezen we resoluut voor fysische zonnefilters, want we denken ook aan jouw gezondheid. Chemische zonnefilters hebben namelijk één groot nadeel: ze kunnen in jouw bloedbaan dringen en tal van gezondheidsproblemen veroorzaken.

Er zijn zoveel chemische zonnefilters, zoals Benzophenone-3, Octyl Methoxycinnamate, Ethylhexyl Methoxycinnamat en Octocrylene, die je liever niet op jouw huid smeert. En toch maken fabrikanten er graag gebruik van, omdat het goedkope ingrediënten zijn.

“ Veilig smeren? Kies dan voor fysische (minerale) zonnefilters. Die zijn niet alleen veel gezonder voor jou, maar ook beter voor de planeet.”

2. Welke beschermingsfactor (SPF) kies je?

Je SPF (sun protection factor) is afhankelijk van:

je huidtype.
Heb je een lichte huid, verbrand je snel of heb je last van pigmentvlekken? Dan is een hogere factor zoals SPF30 of zelfs SPF50 ideaal.
de intensiteit van de zon.
Het spreekt voor zich dat je een hogere SPF gebruikt wanneer de zon op z’n sterkst is en je gedurende lange tijd wordt blootgesteld. Vertoef je in de schaduw? Dan volstaat een lagere SPF.
Voor een optimale bescherming breng je jouw zonnecrème zeker om de twee uren aan. Het wil dus niet zeggen dat je bij een hoge SPF minder moet smeren!

3. Een crème, stick of poeder?

Je weet nu dat je best kiest voor een minerale zonnefilter en dat je SPF afhankelijk is van bepaalde factoren. Nu rest je nog één ding: je favoriete zonneproducten kiezen. Een zonnecrème, stick of poeder? Aan jou de keuze.

Ontdek het aanbod zonneproducten van Bo-té

De zonneproducten van Laboratoires de Biarritz zijn biologisch, natuurlijk en bevatten enkel minerale zonnefilters, zonder nanodeeltjes. Hierdoor zijn ze veilig voor jou en het milieu. Bovendien bevatten ze naast UV-bescherming ook antioxidanten, die jouw huid beschermen tegen vrije radicalen. Hierdoor is je huid nog beter beschermd.

1. Je hebt keuze uit de zonnemelk met SPF 30 of de getinte zonnecrèmes (SPF 30 / SPF50), als je van een kleurtje en een gezonde glow houdt.

2. De verzorging na blootstelling is net zo belangrijk om je huid te voeden en hydrateren. Daarom hebben we ook een biologische after-sun en een zelfbruinende hydraterende lotion in het gamma.

We Love The Planet

Smeer je niet graag zonnecrème? Dan kan je kiezen voor de zonnebrandsticks (SPF 20/ SPF30) van We Love The Planet. Die bestaan niet alleen uit 100% natuurlijke ingrediënten, maar ze zijn ook milieuvriendelijk verpakt. Lief voor jouw huid en voor de planeet!

Studio Mino

De minerale foundation poeders van Studio Mino hebben niet alleen een perfecte dekking, ze beschermen ook van nature tegen de zon. Het poeder bevat titaandioxide en zinkoxide, wat een SPF heeft van 15 à 20. Zo begin je jouw dag met een frisse, egale huid!

Ontdek het aanbod natuurlijke zonneproducten via de webshop

Heb je graag advies op maat rond jouw zonbescherming? Rechts onderaan kan je contact opnemen via Whatsapp. Ik help je graag bij jouw zoektocht naar de geschikte minerale zonneproducten.

Smeren maar! Dat is de beste anti-aging tip die ik jou kan geven. 😉

Winkelwagen
Scroll naar boven